Klanttevredenheidsonderzoek onder consumenten

Opdrachtgever: Topic Travel Vakantiehuizen

Opdracht: Meten van waardering en gebruik van de vakantiegids en magazine onder bestaande klanten

Oplossing: Het onderzoek is online uitgevoerd onder een aselecte steekproef uit het klantenbestand van opdrachtgever. De resultaten zijn anoniem verwerkt en op verzoek van opdrachtgever in zowel een online rapportage als in een excel bestand (voor eigen bewerkingen) opgeleverd. Met behulp van de resultaten uit het onderzoek kan opdrachtgever de gids en het magazine beter op de wensen en behoeften van de klanten afstemmen.

Onderzoek naar vakantiebeleving onder consumenten

Opdrachtgever: Topic Travel Vakantiehuizen

Opdracht: Hoe beleeft de gemiddelde Nederlander zijn/haar vakantie?

Oplossing: Het onderzoek is uitgevoerd onder een NL representatief panel met een aantal vooraf ingestelde demografische selectiecriteria. De resultaten zijn op verzoek van opdrachtgever opgeleverd in zowel een online rapportage met diverse crossings, als in een excel bestand voor eigen bewerkingen. De uitkomsten uit het onderzoek zijn vervolgens verwerkt in een PR campagne.

Klanttevredenheidsonderzoek onder retailers

Opdrachtgever: A-Zone, Leverancier van modische damesaccessoires

Opdracht: Toetsen van de algemene klanttevredenheid onder Duitse retailers. Om de respons extra te stimuleren is een commerciƫle actie aan het onderzoek gekoppeld.

Oplossing: Het onderzoek is online uitgevoerd onder het totale (e-mail)klantenbestand van opdrachtgever. Vaste klant- en omzetgegevens zijn vooraf in het onderzoeksplatform ingeladen, zodat deze aan de uiteindelijke resultaten konden worden gekoppeld. De resultaten zijn vervolgens verwerkt in een rapportage en tevens opgeleverd in een excel bestand voor eigen bewerkingen. De uitkomsten uit het onderzoek gaven inzicht in de algemene tevredenheid van de klant over de producten en de service van opdrachtgever, de behoefte naar nieuwe productgroepen en het inkoopgedrag van de klant.